Polstovka účastníkov ekotábora sa učila žiť v súlade s prírodou

03.08.2008 Levoča

Levoča 3. augusta (TASR) - Polstovka účastníkov 11. ekotábora Priateľov Zeme, ktorý sa dnes skončil na Odorici pri Levoči, si počas uplynulého týždňa prakticky vyskúšala život v prírode a v súlade s prírodou.
\"Tábor bol zameraný na prácu pre miestnu komunitu s využitím tradičných remesiel, na ekologicky šetrný životný štýl, ale aj problematiku ľudských práv. Účastníci nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky pomáhali napríklad pri zbere a sušení liečivých bylín, pri kosení trávy a pod vedením majstrov tradičných remesiel rozvíjali svoju manuálnu zručnosť, \" povedala pre TASR organizátorka ekotábora Ivana Machová. Spresnila, že si mohli zhotoviť keramické výrobky, ktoré potom vypaľovali v ohni, vlastnoručne si vyrobiť drôtený šperk, utkať koberček či vystrúhať drevenú lyžicu.
Spestrením táborového života bola ohňová show a súčasťou večerného programu prednášky a diskusie o ekológii, ľudských právach, ale aj rôzne hry a športové aktivity.
Ekotábor Priateľov Zeme je alternatívnou formou dovolenky pre jednotlivcov a rodiny, ktoré uprednostňujú aktívny oddych v prírode.
 

Vyberte región